Saucijzenbroodjes

IMG_7199Saucijzenbroodjes horen voor mij echt bij mijn jeugd. Als we gingen winkelen, mochten we bij de Bijenkorf altijd wat drinken en een saucijzenbroodje. Vaste prik en eigenlijk wel een beetje een familietraditie. En ik vind ze nog steeds superlekker! Zo’n knapperig laagje deeg en dan een smakelijke gehaktvulling ertussen, jum! Het was altijd supergezellig om zo met zijn allen wat te drinken en daarna te winkelen.

Nu maak ik ontzettend veel dingen zelf maar saucijzenbroodjes had ik nog nooit zelf gemaakt. Terwijl ze heel erg makkelijk te maken zijn. Je kunt zelf variëren met kruiden en smaken. Als je bijvoorbeeld van wat pittiger houdt, voeg dan gewoon wat sambal toe. Dat doe ik meestal niet als ik het voor de kinderen maak. Ik heb ze in kleine stukjes gesneden zodat je mini saucijzenbroodjes hebt maar maak er gerust grote van als je lekkere trek hebt.

IMG_7202

Voor 4 grote saucijzenbroodjes of 12 mini’s

  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • 200 gram half om half gehakt
  • 50 gram paneermeel
  • peper en zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel ketchup
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Doe het gehakt met het paneermeel, paprikapoeder en ketchup in een kom.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Doe de helft van het losgeklopte ei erbij en kneed goed door.
  5. Het gehaktmengsel moet goed aan elkaar plakken, als het nog te nat is, voeg je nog wat paneermeel toe.
  6. Maak 4 rollen van het gehaktmengsel, net zo lang als het bladerdeeg.
  7. Leg de rollen aan een kant van het bladerdeeg maar laat een cm aan de rand over.
  8. Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de rand goed aan.
  9. Voor mini saucijzenbroodjes snijd je elk broodje in 3 stukjes.
  10. Bestrijk de saucijzenbroodjes met losgeklopt ei en bak ze op een met bakpapier beklede bakplaat in 20 minuten goudbruin.
  11. De saucijzenbroodjes zijn prima in de koelkast te bewaren dus ideaal om van tevoren te maken. Je piept ze in 5 minuten weer op!

 

 

 

Advertenties

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Danella schreef:

    Oh heerlijk! Ik vind saucijzenbroodjes zo lekker en zelf maken is het lekkerste natuurlijk. Heb zelf nog nooit ketchup in een gehaktmengsel gedaan, ben wel benieuwd naar het effect daarvan.

    Liked by 1 persoon

    1. Ik gebruik het eigenlijk altijd, ook in gehaktballetjes voor een smeuïgheid

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s