Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Zoete aardappel knolselderij gratin met cheddar
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
50
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
10
minuten
min
Gang
Bijgerecht, ovengerecht
Porties
4
personen
Equipment
mandoline, kaasschaaf of foodprocessor
ovenschaal
Ingrediƫnten
1
kleine
knolselderij
ongeveer 800 g
4
zoete aardappels
ongeveer 500 g
200
ml
room
3
tl
grove mosterd
200
g
vintage cheddar
geraspt
2
teentjes
knoflook
geperst
nootmuskaat
peper en zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ruime ovenschaal klaar.
Schil de knolselderij en zoete aardappel en snijd er dunne plakken van. Doe dit met een mandoline, kaasschaaf of foodprocessor.
Meng in een grote kom de slagroom met de grove mosterd, helft van de cheddar, knoflook, nootmuskaat en peper en zout.
Schep de knolselderij en zoete aardappel door het slagroommengsel en verdeel het over de ovenschaal.
Bestrooi met de andere helft van de cheddar en bak de gratin in 50 minuten goudbruin en gaar.
Verlaag eventueel de laatste 10 minuten de temperatuur naar 180 graden als de gratin te donker wordt.
Trefwoord
cheddar, gratin, knolselderij, zoete aardappel