Ga terug Email Link
zoete aardappel courgettesoep met harissa

Zoete aardappel courgettesoep met harissa

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 6 servings

Ingrediënten
  

  • 400 gram gele courgette, in blokjes
  • 300 gram zoete aardappel, gewassen en in blokjes
  • Een grote ui, in grove stukken
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 250 gram gezeefde tomaten
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 à 2 theelepels harissa
  • 1,5 eetlepel vadouvan
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Zet zet een grote pan op het vuur en verwarm de olijfolie.
  • Fruit de ui en de knoflook een paar minuten op zacht vuur.
  • Voeg de courgette en zoete aardappel toe en bak een paar minuten mee.
  • Doe de bouillon en gezeefde tomaten erbij samen met de harissa. Begin met één theelepel proef later of er nog meer bij moet.
  • Breng alles aan de kook en laat het zo'n 20 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar is.
  • Pureer pureer de soep met de staafmixer en schep er de vadouvan doorheen.
  • Proef of er nog extra harissa bij moet en breng eventueel op smaak met peper en zout.