Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Zoete aardappel courgettesoep met harissa
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Porties
6
servings
Ingrediënten
400 gram gele courgette, in blokjes
300 gram zoete aardappel, gewassen en in blokjes
Een grote ui, in grove stukken
2 tenen knoflook, grof gehakt
250 gram gezeefde tomaten
750 ml groentebouillon
1 à 2 theelepels harissa
1,5 eetlepel vadouvan
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout naar smaak
Instructies
Zet zet een grote pan op het vuur en verwarm de olijfolie.
Fruit de ui en de knoflook een paar minuten op zacht vuur.
Voeg de courgette en zoete aardappel toe en bak een paar minuten mee.
Doe de bouillon en gezeefde tomaten erbij samen met de harissa. Begin met één theelepel proef later of er nog meer bij moet.
Breng alles aan de kook en laat het zo'n 20 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar is.
Pureer pureer de soep met de staafmixer en schep er de vadouvan doorheen.
Proef of er nog extra harissa bij moet en breng eventueel op smaak met peper en zout.