Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Shortbread koekjes met hazelnoten en chocolate chips
Recept afdrukken
Pin Recipe
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Rusttijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
40
minuten
min
Gang
Tussendoortje
Porties
40
koeken
Equipment
bakpapier
vershoudfolie
Ingredients
340
gram
roomboter in stukjes
200
gram
kristalsuiker
435
gram
bloem
1
tl
vanille extract
snuf zout
150
gram
chocolate chips
100
gram
hazelnoten
grof gehakt
Instructions
Kneed alle ingrediënten, behalve de chocolate chips en hazelnoten, door elkaar tot een samenhangend deeg.
Kneed er kort de chocolate chips en hazelnoten door en vorm hier 2 rollen van ongeveer 5 cm dik van.
Verpak ze in vershoudfolie en laat ze minstens een uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Haal het deeg uit de koelkast en snijd dit in plakken van een halve cm dik.
Leg ze op de bakplaat en bak ze in 20 – 25 minuten tot de randjes goudbruin zijn.
Laat de shortbread koekjes met hazelnoten en chocolate chips afkoelen op een rooster.
Trefwoord
chocolate chips, hazelnoten, koekjes, shortbread