Ga terug Email Link
risotto met gegrilde spruitjes, mascarpone en pistachenoten

Risotto met gegrilde spruitjes, mascarpone en pistachenoten

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
calorieën 300 kcal

Ingrediënten
  

  • 1,5 liter groentebouillon
  • 4 l olijfolie om in te bakken
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 300 gram risottorijst
  • 250 ml witte wijn
  • 500 gram spruitjes, schoongemaakt
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram gepelde pistachenoten, gehakt
  • 3 takjes tijm
  • 2 à 3 el Bios Extra Vergine olijfolie, verkrijgbaar bij Albert Heijn
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Breng de bouillon aan de kook en verhit een pan met dikke bodem op matig vuur.
  • Fruit de sjalot zacht in 3 el olijfolie tot deze glazig ziet.
  • Voeg de rijst toe en bak even mee. Blus vervolgens af met de witte wijn.
  • Doe vervolgens beetje bij beetje de bouillon erbij. Roer regelmatig en voeg pas nieuwe bouillon toe als de rest is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot de rijst al dente (beetgaar) is.
  • Kook ondertussen de spruitjes in 8 minuten beetgaar en laat uitlekken.
  • Schep de spruitjes om met 1 el olijfolie en wat peper en zout.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de spruitjes.
  • Roer tenslotte 2 el mascarpone en de spruitjes door de risotto. Breng op smaak met wat zwarte peper.
  • Schep de risotto in een schaal of verdeel het over 4 borden. Verdeel de rest van de mascarpone erover, bestrooi met de pistachenoten en maak af met een royale scheut van de Bios Extra Vergine olijfolie.