Ga terug Email Link
Hoe maak je zelf klassieke tiramisu

Bereidingstijd 40 min
koeltijd 2 uur
Gang Dessert
Keuken Italiaans
Porties 8 personen

Equipment

  • Grote schaal van 20 x 30 cm

Ingrediënten
  

  • 750 g mascarpone
  • 5 verse eieren
  • 350 g Italiaanse lange vingers of gewone lange vingers
  • 120 g suiker + extra
  • 300 g espresso
  • cacaopoeder om te bestrooien

Instructies
 

  • Zet 300 g espresso, breng op smaak met 1 of 2 theelepels suiker en laat dit in een lage schaal afkoelen.
  • Splits vervolgens de eieren in 2 verschillende kommen.
  • Klop de eidooiers met de helft van de suiker romig en lichtgeel.
  • Klop er beetje bij beetje de mascarpone door en zet apart.
  • Klop nu de eiwitten schuimig.
  • Voeg langzaam de rest van de suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit stijve pieken vormt.
  • Schep een eetlepel van het eiwitschuim bij het mascarponemengsel en roer het er goed doorheen.
  • Doe vervolgens steeds een beetje van het eiwitschuim bij het mascarponemengsel maar spatel het er dan rustig doorheen.
  • Verdeel een dun laagje mascarponecrème over de bodem van de schaal.
  • Dompel de lange vingers kort aan beide kanten onder in de espresso en verdeel over de schaal.
  • Bedek met een laag mascarponecrème en bedek weer met een laag in espresso gedrenkte lange vingers.
  • Sluit af met een laag mascarponecrème. Dit kun je eventueel doen met een spuitzak zodat je mooie toefjes krijgt en bestrooi tenslotte met cacaopoeder. Tip: doe dit met een zeefje voor een mooi egaal effect.
  • Zet de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Trefwoord cacao, lange vingers, mascarpone