Ga terug Email Link
Brutti ma buoni- glutenvrije hazelnootkoekjes met 3 ingrediënten

Brutti ma buoni: glutenvrije hazelnootkoekjes met 3 ingrediënten

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Tussendoortje
Porties 20 koekjes

Equipment

  • mixer
  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 100 gram eiwit
  • 200 gram kristalsuiker
  • 250 gram hazelnootmeel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden. Klop de eiwitten stijf met de mixer.
  • Voeg in 3 delen de suiker toe en klop tot dit is opgenomen. Spatel tenslotte het hazelnootmeel erdoor.
  • Doe het eiwitmengsel in een lage, grote pan en laat dit op laag vuur al roerende 7 - 8 minuten drogen.
  • Schep dan met behulp van 2 lepels hoopjes op met bakpapier beklede bakplaten en bak de brutti ma buoni in 30 minuten gaar. Open halverwege de baktijd de oven even kort om wat vocht te laten ontsnappen.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster en bewaar ze luchtdicht.