Ga terug Email Link
regenboog fudge van witte chocolade met gepofte rijst

Regenboog fudge van witte chocolade met gepofte rijst

Bereidingstijd 20 minuten
Opstijven 2 uur
Gang Tussendoortje
Porties 24 stukjes

Ingrediƫnten
  

  • 420 gram witte chocolade in kleine stukjes
  • 300 gram gecondenseerde kokosmelk
  • kleurstof in de kleuren rood, geel en blauw
  • 4 el gepofte rijst

Instructies
 

  • Verdeel de witte chocolade en gecondenseerde melk over 6 magnetronbestendige schaaltjes (of was tussendoor steeds het schaaltje af zoals ik doe). In elk schaaltje komt dus 70 gram witte chocolade en 50 gram gecondenseerde kokosmelk.
  • Verwarm een schaaltje in de magnetron op de hoogste stand en roer elke 10 seconden door. Haal het uit de magnetron wanneer de chocolade volledig gesmolten is en het vrij dun is.
  • Meng hier wat rode kleurstof doorheen en verdeel de fudge over de bodem van een rechthoekig ondiep tupperware bakje. Zet in de koelkast.
  • Haal het uit de koelkast en verdeel er wat gepofte rijst over. Je doet de gepofte rijst niet op alle lagen. Alleen bij rood en groen.
  • Herhaal dit met de overige 5 schaaltjes en maak achtereenvolgens de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. Zet de fudge tussen elke laag steeds in de koelkast.
  • Bestrooi tenslotte met sprinkels naar keuze en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd in blokjes. Bewaar de fudge maximaal 4 dagen in de koelkast of vries in.