Ga terug Email Link
shortbread met abrikozen en pistachenoten

Shortbread koekjes met abrikozen en pistachenoten

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Gang Tussendoortje

Equipment

  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 340 gram roomboter in stukjes
  • 200 gram kristalsuiker
  • 435 gram bloem
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zout
  • 1 tl gemalen kardemom optioneel
  • 150 gram gedroogde abrikozen in stukjes
  • 50 gram pistachenoten gehakt

Instructies
 

  • Kneed alle ingrediënten, behalve de abrikozen en pistachenoten, door elkaar tot een samenhangend deeg.
  • Kneed er kort de abrikozen en pistachenoten erdoor en vorm hier 2 rollen van ongeveer 5 cm dik van.
  • Verpak ze in vershoudfolie en laat ze minstens een uur opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Haal het deeg uit de koelkast en snijd dit in plakken van een halve cm dik.
  • Leg ze op de bakplaat en bak ze in 20 - 25 minuten tot de randjes goudbruin zijn.
  • Laat de shortbread koekjes met abrikozen en pistachenoten afkoelen op een rooster.

Notities

Ook lekker met andere noten of gedroogd fruit. 
Trefwoord abrikozen, koekjes, pistachenoten, shortbread