Ga terug Email Link
halloween koekjes bakken en versieren

Halloween koekjes bakken en versieren

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Koeltijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 42 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 3 bakplaten

Equipment

  • spuitzakken

Ingrediƫnten
  

Koekdeeg

  • 150 gram kristalsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram boter
  • 1 ei
  • 400 gram bloem

Glazuur

  • 200 gram poedersuiker
  • 30 ml water
  • 5 gram eiwitpoeder
  • sprinkles
  • kleurstof in verschillende kleuren

Instructies
 

  • Doe alle ingrediĆ«nten voor het deeg in de keukenmachine en mix tot een samenhangend deeg.
  • Het kan ook met de hand. Klop dan de suiker, vanillesuiker en boter romig.
  • Voeg het ei toe en meng goed.
  • Tenslotte doe je de bloem erbij en kneed je het kort tot een stevig deeg.
  • Verpak in plasticfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter op een met bloem bestoven werkblad.
  • Steek hier verschillende vormpjes uit.
  • Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 graden. Als de randjes van de koekjes goudbruin beginnen te kleuren kun je ze uit de oven halen.
  • De koekjes zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, laat ze dus iets afkoelen voordat je ze op een rooster legt.
  • Voor het glazuur doe je de poedersuiker met het water en eiwitpoeder in een kom en meng tot een geheel. Kijk even of het eventueel wat meer water nodig heeft om wat te verdunnen. Je moet het makkelijk uit de spuitzak krijgen maar je wil niet dat het zo dun is dat het van je koekje afdruipt.
  • Verdeel het glazuur over een paar kommen en breng op kleur met de verschillende kleurstoffen.
  • Schep het glazuur in de spuitzakken en knip er een klein puntje vanaf.
  • Versier de koekjes naar wens met glazuur en sprinklese en laat goed drogen. Happy Halloween!
Trefwoord halloween, koekjes