Ga terug Email Link
druiven crostata of taart met druivenjam

Druiven crostata of taart met druivenjam

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur 10 min
Rusttijd 1 uur
Gang Tussendoortje
Keuken Italiaans
Porties 12 personen

Equipment

  • vlaaivorm van ongeveer 30 cm
  • Blindbakvulling zoals gedroogde peulvruchten of blindbakbonen

Ingrediƫnten
  

Korstdeeg

  • 350 g bloem
  • 175 g roomboter
  • 100 g poedersuiker plus extra om te bestrooien
  • snuf zout
  • 3 eidooiers
  • 1 kg druivenjam

Instructies
 

  • Doe de bloem met de boter in de kom van de keukenmachine en meng dit met de pulse knop tot een kruimelig geheel.
  • Voeg de suiker en eidooiers toe en meng tot een samenhangend deeg.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Rol 2/3 van het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier en leg en met bakpapier en al in de vorm zodat de bodem en randen bedekt zijn.
  • Leg de blindbakvulling op het bakpapier en bak de taartbodem 20 minuten tot hij lichtbruin is en laat afkoelen.
  • Verdeel een laag van 1 cm jam over de bodem.
  • Rol het resterende deeg uit en snijd hier lange repen van. Leg deze kruislings over de jam en bak de taart nog eens 30 Ć  40 minuten tot de bovenkant lichtbruin is. Laat de crostata in de oven afkoelen met het deurtje open. De jam wordt namelijk erg vloeibaar.
  • Bestrooi de crostata met druivenjam voor serveren met poedersuiker.
Trefwoord crostata, druivenjam, vlaai