Ga terug Email Link
Dorade met zwarte knoflook en courgette linzenstoof

Dorade met zwarte knoflookboter en courgette linzenstoof

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4 personen

Equipment

  • ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 2 dorades ongeveer 1 kilo
  • 1 citroen in plakjes

Zwarte knoflookboter

  • 10 g zwarte knoflookteentjes
  • 15 g rozenharissa
  • 100 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad

Courgette linzenstoof

  • 2 courgettes in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 oranje of rode paprika in stukjes
  • 100 g berglinzen afgespoeld
  • 3 el groene olijven
  • 2 tl ras el hanout
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in waar de dorades in passen.
  • Maak de zwarte knoflookboter door alle ingrediënten luchtig te kloppen met de mixer.
  • Kook de berglinzen in 20 minuten in kokend water gaar en laat uitlekken.
  • Verhit in een ruime koekenpan wat olijfolie en fruit hier in de ui een paar minuten.
  • Voeg de courgette en paprika toe en bak dit op laag vuur met de ras el hanout tot de courgette en paprika zacht zijn.
  • Spoel de dorades goed af en dep ze droog. Bestrooi ze met peper en zout en snijd inkepingen in de huid. Maak deze niet te diep.
  • Doe wat van de zwarte knoflookboter in de inkepingen en in de buikholte en doe daar ook wat plakjes citroen in.
  • Zet de vis 20 à 25 minuten in de oven tot deze gaar is.
  • Doe de uitgelekte linzen en de olijven bij de courgette en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Serveer de dorade met de courgette linzen stoof en met extra zwarte knoflookboter.
  • Lekker met gebakken aardappels.
Trefwoord courgette, dorade, groenten, kerst, olijven, vis, zwarte knoflook