Ga terug Email Link
Vijgen sinaasappel kardemom bars

Vijgen sinaasappel kardemom bars

Deze makkelijke vijgen sinaasappel kardemom bars zijn gluten- en lactosevrij en hebben een heerlijke structuur!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 55 min
Gang Tussendoortje
Porties 16 stukjes

Equipment

  • Vierkant bakblik van ongeveer 25 cm

Ingrediënten
  

  • 200 g gedroogde vijgen in stukjes
  • 1 sinaasappel rasp en sap
  • 200 g amandelmeel
  • 100 g boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 2 tl gemalen kardemom
  • 175 g suiker
  • 100 ml zonnebloemolie + extra om in te vetten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de ingevette bakvorm met bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten behalve de vijgen in een grote kom en meng door elkaar.
  • Spatel de stukjes vijgen erdoor en schep het beslag in de vorm.
  • Bak de vijgen sinaasappel kardemom bars in 40 minuten goudbruin en gaar. Controleer dit met een satéprikker.
  • Laat de bars afkoelen in de vorm en snijd ze in vierkantjes of rechthoeken.
Trefwoord cake, glutenvrij, kardemom, lactosevrij, sinaasappel, vijgen