Ga terug Email Link
gembercake met mascarpone

Gembercake met mascarpone

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 min
Gang Tussendoortje
Porties 10 personen

Equipment

  • bakpapier
  • cakevorm van 24 cm

Ingrediënten
  

  • 250 g mascarpone op kamertemperatuur
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 110 g zonnebloemolie
  • 225 g bloem
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 5 bolletjes stemgember in stukjes
  • sap en rasp van 1 citroen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en klop de eieren met de mixer luchtig.
  • Doe de suiker, zonnebloemolie, vanille en mascarpone bij de eieren en klop goed door.
  • Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en spatel door elkaar.
  • Voeg de patentbloem en het bakpoeder toe en klop nog een minuut, tot alles goed gemengd is.
  • Spatel de stemgember, het citroensap en de citroenrasp erdoor en schep het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm.
  • Bak de cake zo'n 50 à 60 minuten tot een satéprikker er schoon uit komt.
  • Laat de cake op een rooster afkoelen.
Trefwoord cake, gember, mascarpone