Ga terug Email Link
frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
koeltijd 5 uur 30 min
Totale tijd 6 uur 15 min
Gang Tussendoortje
Porties 12 personen

Equipment

  • hoge springvorm van 22 of 24 cm

Ingrediƫnten
  

chocoladeshortbread

  • 100 gram poedersuiker
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 300 gram bloem
  • 100 gram pure chocolade
  • snuf zout

Frambozen yoghurtmousse

  • 300 gram slagroom
  • 500 gram skyr of volle yoghurt
  • 175 gram suiker
  • 250 gram frambozen (diepvries) extra verse frambozen om te garneren
  • 10 blaadjes gelatine

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en klop de roomboter met de poedersuiker romig.
  • Hak de chocolade in stukjes en smelt au-bain marie of in de magnetron in intervallen van 10 seconden.
  • Doe de iets afgekoelde gesmolten chocolade bij het botermengsel en klop nog even door.
  • Voeg de bloem en een snuf zout toe en meng tot het een geheel is.
  • Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en doe het deeg erin.
  • Vervolgens egaliseer je het met de bolle kant van een lepel en bak de bodem in 15 minuten gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Week de gelatine in ruime water. Doe dit minstens 10 minuten.
  • Klop de slagroom met 125 gram suiker lobbig en klop dan de skyr erdoorheen.
  • Doe de frambozen met de resterende 50 gram suiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor.
  • Laat de frambozen afkoelen en spatel ze dan voorzichtig door het slagroommengsel.
  • Het hoeft niet helemaal egaal te zijn qua kleur.
  • Bekleed eventueel de zijkanten van de vorm met bakpapier of acetaatfolie.
  • Stort het frambozenmengsel op de bodem en maak de bovenkant glad.
  • Laat minstens 5 uur opstijven in de koelkast en decoreer met verse frambozen.
Trefwoord chocolade, frambozen, kwarktaart, taart, vanille yoghurt