Ga terug Email Link
Pizza bianca met burrata, venkel en garnalen

Pizza bianca met burrata, venkel en garnalen

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 pizza

Ingredients
  

  • 1 bol pizzadeeg van het basisrecept of kant- en klaar
  • 1/2 bol mozzarella
  • 1/2 citroenrasp
  • 1 venkel in smalle reepjes
  • 15 rauwe grote garnalen ontdooid en drooggedept
  • 1 bol burrata
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op de pizzastand op de hoogste temperatuur of stook de houtoven op tot 400 graden.
  • Vorm het pizzadeeg met je handen en leg het op een met semolina bestrooide bakplaat met bakpapier of een pizzaschep.
  • Beleg de pizzabodem met de in stukjes gescheurde mozzarella, citroenrasp, wat olijfolie, de venkel en garnalen.
  • Bak de pizza in 4 tot 12 minuten (afhankelijk van de oventemperatuur) goudbruin en knapperig.
  • Verdeel de burrata over de pizza en maak af met olijfolie, venkelloof en eventueel peper en zout naar smaak.