Pecan karamel koeken met spek
Zoet en zout gaan perfect samen in deze waanzinnig lekkere koekjes
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 14 minuten min
Totale tijd 44 minuten min
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
- 200 g koude ongezouten roomboter in blokjes
- 175 g lichtbruine basterdsuiker
- 165 g kristalsuiker
- 2 el amandelmelk
- 1 ei
- 300 g bloem
- 1/4 tl bakpoeder
- 1/4 tl baking soda
- 1/4 tl zeezout
- 70 g karamel fudge blokjes
- 120 g pecannoten grof gehakt
- 250 g magere spekreepjes
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Mix de boter met de basterdsuiker en kristalsuiker tot een romig geheel..
Doe de amandelmelk en het ei erbij en mix goed door.
Meng de bloem met het bakpoeder, baking soda en zeezout en mix dit op lage snelheid door het botermengsel.
Spatel tenslotte de karamel fudge blokjes, pecannoten en uitgebakken spekreepjes door het koekdeeg.
Maak 16 bolletjes van het koekdeeg met behulp van een ijsschep of lepel en leg ze op de bakplaat.
Bak de koeken in 14 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen op een rooster.
Trefwoord karamel, koeken, pecannoten, spekreepjes