Ga terug Email Link
kokos notenkoekjes

Kokos notenkoekjes

Deze fantastische knapperige kokos notenkoekjes hebben extra bite door de havermout.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 26 stuks

Equipment

  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 100 g gemengde noten ongezouten
  • 225 g boter
  • 240 g bruine suiker
  • 190 g bloem
  • 60 g kokos
  • 150 g havermout
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl vanille extract

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de noten grof en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in ongeveer 5-10 minuten goudbruin. Houd het even goed in de gaten want het is zonde als ze verbranden. Laat afkoelen.
  • Klop de suiker met de boter romig.
  • Voeg het ei toe en klop even door.
  • Meng dan de gezeefde bloem, bakpoeder, baking soda en zout door het botermengsel.
  • Doe er als laatste de havermout, kokos en noten bij.
  • Vorm een geheel van het deeg en verdeel dit in kleine balletjes ter grootte van een walnoot.
  • Leg de deegballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat. Houd voldoende tussenruimte aan.
  • Bak ze in zo'n 10-12 minuten goudbruin en laat afkoelen op een rooster.
Trefwoord bakken, bloem, botercrème, havermout, havervlokken, koekbodem, kokos, noten, suiker