Ga terug Email Link
koekjes bakken en versieren met een stempel

Koekjes bakken en versieren met een stempel

Heerlijke knapperige en vooral leuke uitsteek koekjes maak je met dit recept! De toffe uitsteker en stempels zijn van Meer van Moos

Ingredients
  

  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram vanillesuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 vanillestokje (of vanille essence, zie tip)
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 300 gram bloem

Instructions
 

  • Mix de roomboter met de vanille- en poedersuiker tot een romige massa.
  • Doe de zaadjes uit het vanillestokje erbij of de vanille essence.
  • Voeg dan het ei en zout toe en meng kort.
  • Kneed kort de bloem door het deeg en verpak het in huishoudfolie. Laat het minstens 2 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het deeg met behulp van de deegrolgeleiders uit op een met bloem bestoven werkblad.
  • Druk de stempels gelijkmatig in het deeg en steek vervolgens het koekje uit met de uitsteker.
  • Bak de koekjes op de bakplaat in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin aan de randen.
  • Laat ze volledig afkoelen.

Notes

  • ik heb het vanillestokje vervangen door 1 theelepel vanille essence omdat vanillestokjes op het moment bijna niet te krijgen zijn en bovendien onbetaalbaar.
  • De koekjes worden knapperig na het afkoelen. Bewaar ze daarna in een koekblik.