Doe alle ingrediënten behalve het ei en water in de foodprocessor en meng dit met de pulse knop tot een kruimelig deeg.
Voeg beetje bij beetje de helft van het ei en water toe en meng tot een samenhangend deeg. Bewaar de andere helft om te bestrijken.
Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het minimaal een half uur in de koelkast.
Verhit 2 el olijfolie in een ruime pan en fruit de ui tot deze glazig ziet.
Voeg de bruine basterdsuiker toe en laat zachtjes karamelliseren. Pas op dat de uien niet verbranden.
Doe er dan de balsamicoazijn bij en een snuf zout en peper en laat op laag vuur verder karamelliseren tot de uien zacht zijn.
Verwarm de oven voor op 190 graden en rol het korstdeeg uit op een bebloemd aanrecht. Je kunt het deeg ook direct uitrollen op bakpapier. Leg hier dan een vochtige theedoek onder om schuiven te voorkomen. Rol uit tot een cirkel van ca 30 cm doorsnede.
Leg het deeg, als je dat nog niet had gedaan, op een met bakpapier beklede bakplaat.
Beleg met de schijfjes geitenkaas gevolgd door de ui. Laat een rand van 3 cm vrij.
Verdeel de vijgen erover en bestrooi met peper en zout en rozemarijn.
Vouw de randen voorzichtig over de vijgen en bestrijk met losgeklopt ei. Bestrooi de randen met Parmezaanse kaas.
Bak de galette in 30 à 35 minuten goudbruin en gaar. Garneer met balsamicostroop.