Ga terug Email Link
boerenkoolstamppot met zwarte knoflook en geitenkaas

Boerenkool stamppot met zwarte knoflook en geitenkaas

Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • staafmixer of blender
  • grote pan
  • pureestamper

Ingredients
  

  • 800 g kruimige aardappelen geschild en in stukken
  • 500 g boerenkool
  • 30 g zwarte knoflook
  • 20 g platte peterselie
  • 100 gram geitenkaasbolletjes
  • 50 ml olijfolie
  • Zout en peper

Instructions
 

  • Doe de stukken aardappel in een ruime pan, leg de boerenkool erop en schenk er water bij tot alles net onder staat.
  • Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de aardappelen en boerenkool gaar zijn.
  • Maak ondertussen de zwarte knoflook crème. Pureer de zwarte knoflook met de peterselie en 3 el olijfolie tot een smeuïg geheel en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp dit samen met de zwarte knoflook crème tot een mooie stamppot.
  • Breng op smaak met peper en zout en serveer met de geitenkaasbolletjes.