In een grote pan doe je de boter en olie, voeg ook de wortel, ui en knoflook toe. Dit bak je ongeveer 10 minuten aan, tot het mooi glazig ziet.
Voeg nu ook de pancetta blokjes toe en bak dit mee voor een paar minuten.
Beide soorten gehakt mogen erbij, kruid dit gelijk ook goed met zout en peter. Rul dit op hoog vuur tot het gehakt gaar is.
Schenk nu 2 glazen wijn in, 1 extra vol en 1 gewone hoeveelheid. Het volle glas doe je in de pan en van de andere neem je een slok, Italiaans koken doe je met een wijntje erbij ;)
Laat de wijn goed verdampen in de pan. Je kan het zien wanneer bijna alle vocht verdampt is, of wanneer je de drank niet meer ruikt, dan is het goed!
Voeg de eetlepel tomatenpuree toe aan de 100 ml runderbouillon en roer dit door elkaar. Voeg het dan toe aan de pan en bak dit even mee.
Nu mogen ook de gepelde tomaten erbij, voeg ook de melk, het laurierblaadje en de oregano toe. Breng dit aan de kook en zet daarna het vuur zo laag mogelijk. Als je een vlamverdeler hebt is dit ook handig om te gebruiken.
Laat de saus minstens 2 uur heel zachtjes pruttelen, roer wel regelmatig even door. Als de saus te dik wordt kan je altijd nog wat volle melk of runderbouillon toevoegen.
Na de 2 uur proef je even of er nog wat zout en peper bij moet en doe dit zo nodig.
Klaar is je saus!