Ga terug Email Link
appel aardbeienflappen

Appel aardbeienflappen

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Uncategorized
Porties 4 servings
calorieën 300 kcal

Ingredients
  

  • 300 g appel, in blokjes
  • 200 g aardbeien, ontdooid of vers en in stukjes
  • 100 g suiker
  • 2 tl oh my badass pie kruiden (green gypsy spices)
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • grove suiker om te bestrooien

Instructions
 

  • Doe de appel met de aardbeien, suiker en kruiden in een kom en meng goed door elkaar.
  • Schep de vulling vervolgens in een zeef zodat het goed kan uitlekken en laat dit 30 minuten staan. Deze stap is essentieel omdat je anders natte aardbeienflappen krijgt.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien maar niet zodat ze heel slap zijn. Ze moeten echt net ontdooit zijn, dat werkt het fijnst.
  • Schep 2 eetlepels van de vulling op de helft van een plakje bladerdeeg en vouw de andere helft er diagonaal overheen.
  • Druk de randen goed stevig dicht, eventueel met wat water ertussen en leg ze op de bakplaat.
  • Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bestrooi met de grove suiker.
  • Bak de appel aardbeienflappen in 20-25 minuten goudbruin.