2 tl oh my badass pie kruiden (green gypsy spices)
8 plakjes bladerdeeg
1 losgeklopt ei
grove suiker om te bestrooien
Instructions
Doe de appel met de aardbeien, suiker en kruiden in een kom en meng goed door elkaar.
Schep de vulling vervolgens in een zeef zodat het goed kan uitlekken en laat dit 30 minuten staan. Deze stap is essentieel omdat je anders natte aardbeienflappen krijgt.
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien maar niet zodat ze heel slap zijn. Ze moeten echt net ontdooit zijn, dat werkt het fijnst.
Schep 2 eetlepels van de vulling op de helft van een plakje bladerdeeg en vouw de andere helft er diagonaal overheen.
Druk de randen goed stevig dicht, eventueel met wat water ertussen en leg ze op de bakplaat.
Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bestrooi met de grove suiker.
Bak de appel aardbeienflappen in 20-25 minuten goudbruin.