Ga terug Email Link
zoete aardappel knolselderij gratin met cheddar

Zoete aardappel knolselderij gratin met cheddar

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Bijgerecht, ovengerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • mandoline, kaasschaaf of foodprocessor
  • ovenschaal

Ingrediƫnten
  

  • 1 kleine knolselderij ongeveer 800 g
  • 4 zoete aardappels ongeveer 500 g
  • 200 ml room
  • 3 tl grove mosterd
  • 200 g vintage cheddar geraspt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ruime ovenschaal klaar.
  • Schil de knolselderij en zoete aardappel en snijd er dunne plakken van. Doe dit met een mandoline, kaasschaaf of foodprocessor.
  • Meng in een grote kom de slagroom met de grove mosterd, helft van de cheddar, knoflook, nootmuskaat en peper en zout.
  • Schep de knolselderij en zoete aardappel door het slagroommengsel en verdeel het over de ovenschaal.
  • Bestrooi met de andere helft van de cheddar en bak de gratin in 50 minuten goudbruin en gaar.
  • Verlaag eventueel de laatste 10 minuten de temperatuur naar 180 graden als de gratin te donker wordt.
Trefwoord cheddar, gratin, knolselderij, zoete aardappel