Klop de roomboter met de poedersuiker romig.
Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en zout toe.
Meng de tarwe- en maïsbloem erdoor en kneed tot een samenhangende deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat ten minste 1 uur in de koelkast rusten.
Kook ondertussen de eieren. Laat de eieren afkoelen, pel ze en doe ze in een blender. Mix tot een gladde pasta.
Meng de roomkaas en mascarpone erdoor en breng op smaak met versgemalen peper en zout of andere specerijen en kruiden naar wens.
Bewaar de vulling in de koelkast.
Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot 3 à 4 mm dik. Steek rondjes uit van 8 cm als je ringetjes van 6 cm gebruikt. Leg de rondjes 30 minuten afgedekt met plasticfolie in de koelkast.
Vet de bakringen in en leg de deegrondjes er voorzichtig in. Druk aan, prik gaatjes in de bodem en leg ze weer 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 160 °C en bak de taartjes circa 20 minuten in de oven of tot ze goudgeel en gaar zijn.
Vul de taartjes als ze zijn afgekoeld met een beetje vulling en beleg naar wens met een topping.