Ga terug Email Link
Parmezaanse kaastaartjes

Parmezaanse kaastaartjes

Bereidingstijd 1 uur
koeltijd 2 uur
Porties 10 stuks

Equipment

  • Extra nodig: 10 bakringen van 6 cm

Ingrediënten
  

Deeg

  • 180 g roomboter op kamertemperatuur
  • 35 g poedersuiker
  • 35 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 g zout
  • 135 g tarwebloem
  • 70 g maisbloem

Vulling

  • 3 biologische eieren
  • 75 g roomkaas bijv. Philadelphia
  • 75 g mascarpone
  • versgemalen peper
  • kruidenzout
  • paprikapoeder kerrie, verse bieslook
  • Topping: uitgebakken ontbijtspek of iets anders naar keuze: gerookte zalm ham, zongedroogde tomaatjes, garnalen, truffel….

Instructies
 

  • Klop de roomboter met de poedersuiker romig.
  • Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en zout toe.
  • Meng de tarwe- en maïsbloem erdoor en kneed tot een samenhangende deeg.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat ten minste 1 uur in de koelkast rusten.
  • Kook ondertussen de eieren. Laat de eieren afkoelen, pel ze en doe ze in een blender. Mix tot een gladde pasta.
  • Meng de roomkaas en mascarpone erdoor en breng op smaak met versgemalen peper en zout of andere specerijen en kruiden naar wens.
  • Bewaar de vulling in de koelkast.
  • Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot 3 à 4 mm dik. Steek rondjes uit van 8 cm als je ringetjes van 6 cm gebruikt. Leg de rondjes 30 minuten afgedekt met plasticfolie in de koelkast.
  • Vet de bakringen in en leg de deegrondjes er voorzichtig in. Druk aan, prik gaatjes in de bodem en leg ze weer 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor tot 160 °C en bak de taartjes circa 20 minuten in de oven of tot ze goudgeel en gaar zijn.
  • Vul de taartjes als ze zijn afgekoeld met een beetje vulling en beleg naar wens met een topping.