Ga terug Email Link
Kipburger met Appenzeller kaas en zuurkool

Kipburger met Appenzeller kaas en zuurkool

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Porties 4 personen

Equipment

  • grillpan

Ingrediënten
  

Dressing

  • 125 gram mayonaise
  • 125 gram zure room
  • 5 el ketchup
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 el mierikswortel
  • 2 tl worcestersauce

Kipburgers

  • 500 gram kipgehakt
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • paneermeel
  • peterselie

Extra

  • 8 plakken Appenzeller of andere Zwitserse kaas
  • 500 gram zuurkool
  • 2 kropjes little gem
  • 4 Italiaanse bollen

Instructies
 

  • Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
  • Vorm 4 burgers van het kipgehakt, paneermeel en kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de Italiaanse bollen af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Warm de zuurkool op.
  • Verwarm een grillpan op hoog vuur. Bak de burgers aan beide kanten gaar, beleg dan aan één kant met de Appenzeller kaas en laat smelten.
  • Bestrijk de bodem van een ciabatta royaal met de dressing. Beleg met een burger, zuurkool en top af met extra dressing.
Trefwoord kipburger, reuben burger, zwitserse kaas