Ga terug Email Link
Fajita's met kabeljauw, crispy aubergine en venkel

Fajita's met kabeljauw, crispy aubergine en venkel

Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • airfryer

Ingrediënten
  

  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 8 medium volkoren wraps
  • 2 aubergines in frieten van 1 cm gesneden
  • 1 venkel gehalveerd en in dunne plakjes
  • 250 gram paneermeel
  • 3 eieren
  • ½ zakje shoarmakruiden
  • 1 el plantaardige olie
  • Peper en zout
  • Barbecuesaus
  • Rucola

Instructies
 

  • Start met de crispy aubergines. Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Klop de eieren met wat peper en zout los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord.
  • Haal de auberginerepen door de eieren en wentel ze vervolgens in het paneermeel totdat ze aan alle kanten bedekt zijn. Bak ze in 10 minuten goudbruin en knapperig. (afhankelijk van de grootte van de Airfryer doe je dit in 2 keer).
  • Dep ondertussen de kabeljauw goed droog en snijd in stukken van 5 cm. Schep voorzichtig om met de shoarmakruiden en 1 el olie.
  • Bak de kabeljauwstukjes in 8 minuten gaar in de Airfryer.
  • Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking en beleg met de crispy aubergine, venkel en kabeljauw en maak het af met rucola en barbecuesaus.
Trefwoord aubergine, venkel, wraps