Ga terug Email Link
stamppot met knolselderij, oesterzwammen en pecannoten

stamppot met knolselderij, oesterzwammen en pecannoten

Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 knolselderij
  • 1 kilo zoete aardappel
  • 1 bouillonblokje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • een handje verse platte peterselie
  • 2 verpakkingen oesterzwammen
  • 2 handen grof gehakte pecannoten
  • een klontje roomboter of plantaardige boter
  • peper en zout

Instructies
 

  • Schil de knolselderij en zoete aardappel en snijd deze in even grote stukken.
  • Doe ze in een ruime pan water met het bouillonblokje en breng aan de kook.
  • Kook de groenten in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Hak de knoflook en peterselie fijn en verhit de olijfolie in een koekenpan.
  • Fruit de knoflook en peterselie en doe er de in stukken gescheurde oesterzwammen en pecannoten bij.
  • Bak ze een paar minuten op hoog vuur en breng op smaak met zout en peper.
  • Stamp de groenten met een pureestamper en een klontje boter tot een grove stamppot en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de stamppot met de topping van oesterzwammen en pecannoten.

Notities

Tip: vervang voor een vegan versie de boter voor plantaardige boter.
Tip 2: gebruik eens salie in plaats van peterselie.