Ga terug Email Link
sinaasappel rozemarijn cake

Sinaasappel rozemarijn cake

Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 50 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 12 personen

Equipment

  • ronde cakevorm of tulbandvorm

Ingrediënten
  

  • 340 gram suiker
  • 235 ml zonnebloemolie of milde olijfolie
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille essence
  • 360 gram bloem gezeefd
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 4 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes fijngehakt
  • 1 el sinaasappelzeste
  • 120 ml vers sinaasappelsap

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, vet de cakevorm in en bestuif met bloem. Of bekleed met bakpapier indien mogelijk.
  • Meng de suiker met de olie en vanille essence.
  • Voeg de bloem, het bakpoeder, zout en rozemarijn toe. Voeg ook de sinaasappelzeste toe en meng goed.
  • Doe tenslotte het sinaasappelsap erbij en meng kort door elkaar. Mix niet te lang.
  • Schep het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar.
  • Controleer met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Verleng, als de cake nog niet gaar is, de baktijd steeds met 5 minuten. Laat afkoelen.