Zet 300 g espresso, breng op smaak met 1 of 2 theelepels suiker en laat dit in een lage schaal afkoelen.
Splits vervolgens de eieren in 2 verschillende kommen.
Klop de eidooiers met de helft van de suiker romig en lichtgeel.
Klop er beetje bij beetje de mascarpone door en zet apart.
Klop nu de eiwitten schuimig.
Voeg langzaam de rest van de suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit stijve pieken vormt.
Schep een eetlepel van het eiwitschuim bij het mascarponemengsel en roer het er goed doorheen.
Doe vervolgens steeds een beetje van het eiwitschuim bij het mascarponemengsel maar spatel het er dan rustig doorheen.
Verdeel een dun laagje mascarponecrème over de bodem van de schaal.
Dompel de lange vingers kort aan beide kanten onder in de espresso en verdeel over de schaal.
Bedek met een laag mascarponecrème en bedek weer met een laag in espresso gedrenkte lange vingers.
Sluit af met een laag mascarponecrème. Dit kun je eventueel doen met een spuitzak zodat je mooie toefjes krijgt en bestrooi tenslotte met cacaopoeder. Tip: doe dit met een zeefje voor een mooi egaal effect.
Zet de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.