Doe voor het deeg de bloem, poedersuiker, vanillesuiker, roomboter en een snuf zout in de keukenmachine en mix tot het op grof broodkruim lijkt.
Voeg vervolgens de eieren toe en net genoeg water tot het deeg een bal vormt.
Verpak dan het deeg in plasticfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.
Vet vervolgens de vorm licht in en bestuif met bloem. Druk het deeg er in en verspreid het gelijkmatig met je vingertoppen.
Zet de vorm met het deeg nog even in de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Klop de boter en suiker luchtig. Doe de amandel essence en eieren erbij en meng goed.
Voeg vervolgens de gemalen amandelen en bloem toe en meng tot het geheel goed gemixt is.
Verspreid de frangipane over de bodem en verdeel de pruimen er netjes over.
Bak de taart tenslotte in ongeveer 30 Ć 40 minuten goudbruin en gaar.
Laat de pruimentaart met frangipane volledig afkoelen. Bestrooi naar wens met poedersuiker.