Doe de bloem, gist, 3 eieren, zout, honing en amandelmelk in de kom van de mixer. Kneed dit in 5 minuten tot een samenhangend geheel.
Voeg dan de roomboter toe en kneed het door tot de roomboter volledig is opgenomen. Schraap ondertussen de wanden van de kom schoon.
Dek het deeg af en laat 1 uur rijzen.
Bestrooi het werkblad met bloem en rek het deeg uit tot een rechthoekige lap. Dit kun je gewoon voorzichtig met je handen doen. Het deeg is heel elastisch.
Klop het amandelspijs los met 1 ei. Verdeel het gelijkmatig over het deeg.
Verdeel er nu de amandelen en de amandelpasta over.
Rol het deeg op vanaf de lange zijde. Je krijgt dus een lange dunne rol.
Snijd de rol doormidden en draai de strengen om elkaar. Doe dit bij voorkeur al op bakpapier. Vorm hier een krans van.
Bestrijk de krans met losgeklopt ei en bestrooi met amandelschaafsel.
Bak het amandelbrood met amandelspijs in 25 à 30 minuten gaar.
Serveer eventueel met roomboter.