Ga terug Email Link

Amandelbrood met amandelspijs

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Rijstijd 1 uur
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje gist à 7 gram
  • 4 1/2 ei
  • 5 gram zout
  • 2 el honing
  • 40 gram roomboter gesmolten
  • 175 ml amandelmelk
  • 300 gram amandelspijs
  • 100 gram amandelen grof gehakt
  • 4 el amandelpasta
  • amandelschaafsel

Instructies
 

  • Doe de bloem, gist, 3 eieren, zout, honing en amandelmelk in de kom van de mixer. Kneed dit in 5 minuten tot een samenhangend geheel.
  • Voeg dan de roomboter toe en kneed het door tot de roomboter volledig is opgenomen. Schraap ondertussen de wanden van de kom schoon.
  • Dek het deeg af en laat 1 uur rijzen.
  • Bestrooi het werkblad met bloem en rek het deeg uit tot een rechthoekige lap. Dit kun je gewoon voorzichtig met je handen doen. Het deeg is heel elastisch.
  • Klop het amandelspijs los met 1 ei. Verdeel het gelijkmatig over het deeg.
  • Verdeel er nu de amandelen en de amandelpasta over.
  • Rol het deeg op vanaf de lange zijde. Je krijgt dus een lange dunne rol.
  • Snijd de rol doormidden en draai de strengen om elkaar. Doe dit bij voorkeur al op bakpapier. Vorm hier een krans van.
  • Bestrijk de krans met losgeklopt ei en bestrooi met amandelschaafsel.
  • Bak het amandelbrood met amandelspijs in 25 à 30 minuten gaar.
  • Serveer eventueel met roomboter.