Ga terug Email Link
kip met baharat, ingelegde citroen en aardappels uit de oven

Kip met baharat, ingelegde citroen en aardappels uit de oven

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • grote ovenbestendige pan

Ingrediënten
  

  • 1 kip à 1500 gram
  • 1 el ghee
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen in stukken
  • 2 tl baharat
  • 1 ingelegde citroen vruchtvlees verwijderd, in dunne reepjes
  • 1 kilo kruimige aardappels gewassen en in stukken
  • 1 ui in ringen
  • 1 el olijfolie
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet ondertussen een grote pan op het vuur en smelt hierin de ghee.
  • Dep de kip droog en vul hem met de knoflook en gewone citroen. Wrijf in met de baharat kruiden en zout.
  • Bak de kip rondom bruin in de ghee en zet in de oven. De kip moet zo´n 90 minuten garen.
  • Doe na 45 minuten de ui, aardappels en reepjes ingemaakte citroen in de pan. Zorg dat de aardappels ook onder de kip komen te liggen.
  • Bestrooi nog met zout en schep om met het vocht in de pan.
  • Gaar nog 35 à 45 minuten garen tot de kip een kerntemperatuur heeft van 90 graden.

Notities

Lekker met citroenmayonaise