Rooster de kokos in een droge koekenpan en mix de roomboter met de poedersuiker luchtig en romig. Voeg het vanille extract toe.
Zeef de bloem en maizena en meng het rustig met het botermengsel. Roer de geroosterde kokos erdoor.
Bekleed een ronde bakvorm van 24 cm met bakpapier en vet in.
Druk het shortbread deeg op de bodem en verdeel zo egaal mogelijk. Dit gaat het beste met de bolle kant van een lepel of de onderkant van een glas.
Zet minimaal een half uur afgedekt in de koelkast en verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
Bak de shortbread bodem 20 minuten en laat afkoelen.
Klop de slagroom stijf en rasp de schil van 1 limoen. Pers de limoenen uit en zet het sap apart.
Meng de kwark, de limoenrasp en suiker door de slagroom.
Verwarm het limoensap en los hier de gelatine in op. Laat het iets afkoelen en roer het door het slagroom kwarkmengsel. Giet dit op de shortbread bodem.
Houd een stuk of 10 aardbeien apart ter decoratie. Ontkroon de rest en doe ze in een steelpan.
Pureer de aarbeien met de suiker, verwarm en los de gelatine erin op.
Laat iets afkoelen en giet dan spiraalsgewijs op de limoenkwarkvulling. Trek er met een satéprikker een patroon in.
Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Decoreer met aardbeien.