Ga terug Email Link
aardbeien limoen kwarktaart

Aardbeien limoen kwarktaart

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Koeltijd 4 uur 30 minuten
Totale tijd 5 uur 30 minuten
Gang taart
Porties 12 personen

Equipment

  • springvorm van 24 cm
  • bakpapier
  • staafmixer

Ingrediënten
  

Kokos shortbread

  • 250 gram roomboter
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 40 gram maizena
  • 185 gram bloem
  • 60 gram geraspte kokos

Limoenkwarkvulling

  • 250 ml slagroom
  • 500 gram kwark
  • 60 gram suiker
  • 2 limoenen
  • 8 blaadjes gelatine

Aardbeiensaus

  • 500 gram aardbeien
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels suiker

Instructies
 

  • Rooster de kokos in een droge koekenpan en mix de roomboter met de poedersuiker luchtig en romig. Voeg het vanille extract toe.
  • Zeef de bloem en maizena en meng het rustig met het botermengsel. Roer de geroosterde kokos erdoor.
  • Bekleed een ronde bakvorm van 24 cm met bakpapier en vet in.
  • Druk het shortbread deeg op de bodem en verdeel zo egaal mogelijk. Dit gaat het beste met de bolle kant van een lepel of de onderkant van een glas.
  • Zet minimaal een half uur afgedekt in de koelkast en verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
  • Bak de shortbread bodem 20 minuten en laat afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf en rasp de schil van 1 limoen. Pers de limoenen uit en zet het sap apart.
  • Meng de kwark, de limoenrasp en suiker door de slagroom.
  • Verwarm het limoensap en los hier de gelatine in op. Laat het iets afkoelen en roer het door het slagroom kwarkmengsel. Giet dit op de shortbread bodem.
  • Houd een stuk of 10 aardbeien apart ter decoratie. Ontkroon de rest en doe ze in een steelpan.
  • Pureer de aarbeien met de suiker, verwarm en los de gelatine erin op.
  • Laat iets afkoelen en giet dan spiraalsgewijs op de limoenkwarkvulling. Trek er met een satéprikker een patroon in.
  • Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Decoreer met aardbeien.
Trefwoord aardbeien, kokos, kwarktaart, limoen