Ga terug Email Link
Zalm met bloemkoolpuree

Zalm met bloemkoolpuree en beurre noisette

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingrediƫnten
  

  • 1 bloemkool in roosjes
  • 240 ml melk
  • 240 ml slagroom
  • 75 gram roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gram instant aardappelpuree
  • 1 eetlepel kappertjes
  • handje rucola
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 4 zalmfilets met huid

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de bloemkool in roosjes. Houd 350 gram apart en leg de rest op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel met olijfolie en rooster in 20 Ć  25 gaar.
  • Doe voor de beurre noisette 50 gram roomboter in een pan en laat al roerend op middelhoog vuur smelten. Blijf roeren tot de boter een goudbruine kleur krijgt. Giet hem dan in een kommetje en zet apart.
  • Bak de kappertjes een paar minuten in de pan van de beurre noisette. Zet apart.
  • Verhit wat boter en olijfolie in een koekenpan en bak de zalm op de huid rustig gaar. Breng op smaak met zout.
  • Kook 350 gram bloemkool gaar in de melk en room en bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg nog 100 gram van de geroosterde bloemkool toe, een teentje geperste knoflook, een klontje boter en mix dit met een staafmixer tot een gladde puree. Roer de aardappelpuree erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep wat bloemkoolpuree op een bord, strooi er wat kappertjes over en wat van de geroosterde bloemkool.
  • Leg de zalm erbij en maak het af met wat rucola.
  • Geniet van deze zalm met bloemkoolpuree en beurre noisette met een lekkere wijn erbij. Bijvoorbeeld een mooie Chardonnay.