Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C).
Meng de ingrediënten. Klop het beslag 7-8 minuten op de hoogste snelheid, daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid na mixen.
Teken hartjes op een vel bakpapier en leg dit omgekeerd op de bakplaat.
Schep 6 flinke eetlepels van het beslag in een kom en breng dit met roze kleurstof op kleur. Het is afhankelijk van de soort kleurstof hoeveel je nodig hebt. Begin altijd met een klein beetje.
Schep het beslag in een spuitzak en spuit hartjes op het vel bakpapier. Zorg dat ze goed gevuld zijn.
Doe het overige beslag ook in een spuitzak en vul de ruimtes tussen de hartjes zo goed mogelijk op.
Egaliseer het beslag met een paletmes en bak de biscuit in 8 tot 10 minuten gaar.
Schuif de plak biscuit na het bakken met bakpapier en al op het aanrecht en dek af met een vochtige schone theedoek.
Klop ondertussen de slagroom met de vanille en suiker stijf.
Haal de theedoek voorzichtig van de biscuit af en leg er een schoon vel bakpapier op.
Draai de biscuit om en haal voorzichtig het bakpapier van de bovenkant af. Je ziet nu je hartjespatroon.
Leg er weer een schoon vel bakpapier op, draai het om en bestrijk de binnenkant van de biscuit (dus niet waar je de hartjes ziet) met de jam.
Verdeel vervolgens de slagroom erover en houdt 1,5 cm vrij aan de rand.
Rol nu voorzichtig, met behulp van het bakpapier de biscuit op vanaf de smalle kant. Snijd de zijkanten eventueel netjes bij en leg de cake met behulp van een spatel op een bord.
Je kunt de cakerol nog decoreren met extra slagroom en vers fruit als je dat wilt.