Ga terug Email Link
oesters met perenvinaigrette

Oesters met perenvinaigrette

Een heerlijk decadent hapje met oesters en een frisse vinaigrette
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 2 personen

Equipment

  • oestermes

Ingrediƫnten
  

  • 12 oesters van goede kwaliteit
  • 2 eetlepels fijngesneden sjalot
  • 1 eetlepel plus 1 1/2 theelepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1/4 theelepel fijn zeezout
  • 1/2 stevige peer migo peer
  • Crushed ijs om te serveren

Instructies
 

  • Snijd de peer in dunne reepjes (julienne) en doe samen met de sjalot, wijnazijn, honing en zeezout in een kom.
  • Open de oesters. Leg de oester met de bolle kant naar beneden in een theedoek op het aanrecht.
  • Steek het oestermes bij het scharnierpunt (de smalle kant) in de oester, duw naar binnen en draai een kwartslag.
  • Ga dan met het mes rond en snijd zo het punt door waar de oester nog vast zit. Dat zit rechts in het midden. Doe dit zo dicht mogelijk bij de schelp. Dan laat de oesterschelp los.
  • Snijd de oester zelf voorzichtig los en controleer of er geen stukjes schelp meer inzitten.
  • Serveer de oesters direct op een bord met crushed ijs en de vinaigrette.
Trefwoord oesters, peren