Ga terug Email Link
Pastinaakpuree met peer en varkenshaas

Pastinaakpuree met peer en varkenshaas

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 500 gram pastinaak geschild en in blokjes
  • 500 gram kruimige aardappels geschild en in blokjes
  • 4 migo peren
  • 2 varkenshazen
  • olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram melk
  • 50 gram roomboter
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de pastinaak en aardappel in een pan met ruim water en breng aan de kook. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Verwarm in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en 25 gram roomboter en bak de peren op middelhoog vuur.
  • Voeg de blaadjes tijm hieraan toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Dep de varkenshaas goed droog met keukenpapier, bestrooi met peper en zout en bak ze rondom bruin in de olijfolie.
  • Leg de varkenshazen in een ovenschaal en bak ze nog 10 minuten in de oven voor een mooie rosé gaarheid of iets langer als je ze wat meer doorbakken wilt. Laat ze nog 5 à 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
  • Giet de pastinaak en aardappelen af en kook nog kort droog in de pan. Voeg dan de verwarmde melk, boter en Parmezaanse kaas toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep wat van de puree op een bord, leg er wat peer op en serveer het met de in plakjes gesneden varkenshaas.
Trefwoord pastinaak, peren, varkenshaas