Ga terug Email Link
appelcake met havermout crumble

Appelcake met havermout crumble

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang cake, Tussendoortje
Porties 16 stukjes

Equipment

  • bakvorm

Ingrediƫnten
  

cakelaag

  • 115 gram roomboter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 130 gram rietsuiker
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 300 gram gezeefde bloem
  • 2 appels in blokjes

Crumble

  • 80 gram havermout
  • 50 gram rietsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 40 gram bloem
  • 50 gram roomboter gesmolten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een vierkante vorm van 30 x 30 cm met bakpapier.
  • Klop de boter met de bruine basterdsuiker en rietsuiker romig.
  • Voeg de eieren, vanille extract, kaneel, zout en bakpoeder toe en mix goed door.
  • Doe dan de bloem erbij en klop het erdoor.
  • Schep de appelblokjes erdoorheen.
  • Verdeel het beslag over de bakvorm.
  • Maak de crumble door alle ingrediĆ«nten met elkaar te mengen.
  • Schep de crumble over het beslag en verdeel gelijkmatig.
  • Bak de appelcake in ongeveer 45 minuten goudbruin.
  • Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.
Trefwoord appel, appelcake, kaneel