Ga terug Email Link
gebakken rijst met garnalen en sinaasappel

Gebakken rijst met garnalen en sinaasappel

Voorbereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • wok

Ingrediƫnten
  

  • 300 g basmati rijst
  • 300 g wokgarnalen ontdooid
  • 1 sinaasappel rasp en sap
  • 40 g bloem
  • 100 ml sojasaus
  • 50 g wortel in kleine blokjes
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 15 g suiker
  • 400 g Oosterse wokgroenten
  • 2 bosuitjes in ringen
  • verse koriander
  • 4 el zonnebloemolie
  • peper en zout
  • gebakken uitjes optioneel

Instructies
 

  • Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  • Meng in een kom de bloem met het sap en de rasp van de sinaasappel en schep dit om met de wokgarnalen.
  • Doe de sojasaus met de wortel, het korianderpoeder, de chilivlokken en suiker in een steelpan en breng aan de kook.
  • Laat dit op laag vuur zo'n 10 minuten tot de helft inkoken.
  • Verhit een 3 eetlepels zonnebloem olie in de Wokarang en bak hierin de garnalen op hoog vuur tot ze net gaar zijn. Schep op een bord en zet apart.
  • Verhit een eetlepel zonnebloemolie in de Wokarang en bak de wokgroenten en bosuitjes een paar minuten op hoog vuur.
  • Voeg de rijst toe en bak kort mee.
  • Doe tenslotte de garnalen en saus erbij en warm nog even goed door.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout en serveer met verse koriander.
Trefwoord garnalen, rijst, roerbak, wokken