Fondant aardappels met rozemarijn
Aardappels zoals je ze nog nooit gegeten hebt! Deze fondant aardappels hebben veel smaak, zijn zacht van binnen en heerlijk knapperig aan de buitenkant!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
spoeltijd 20 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 25 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
- 4 aardappels van gelijke grootte
- 2 el olijfolie
- 4 el ghee (geklaarde boter)
- 3 teentjes knoflook gepeld en geplet
- 3 takjes rozemarijn plus extra om te garneren
- versgemalen peper en zout
- 150 - 200 ml bouillon
Schil de aardappels en snijd ze in plakken van 2 tot 3 cm dik. Zorg dat ze zowel aan de onder- als bovenkant plat afgesneden zijn.
Spoel ze goed af en laat 20 minuten weken in koud water om overtollig zetmeel te verwijderen. Dep ze goed droog en bestrooi ze met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden en verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Doe de aardappels in de pan en bak ze zo'n 7 minuten op één kant. Draai ze dan om en voeg de knoflook, rozemarijn en ghee toe. Bak ze nog zo'n 5 minuten en voeg dan de bouillon toe.
Zet de pan nog zo'n 25 à 30 minuten in de oven tot de aardappels goudbruin zijn en serveer ze met extra rozemarijn en de saus uit de pan.
Trefwoord aardappels, rozemarijn