Ga terug Email Link
trifle met limoncello cake, crème chantilly en ananas

Trifle met limoncellocake, ananas en crème chantilly

Deze trifle met limoncellocake, ananas en crème chantilly is een heerlijk zomers dessert en heeft een extra alcoholische tic
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
samenstellen 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Dessert
Keuken Mediterraan
Porties 4 personen

Equipment

  • mixer
  • ronde uisteker

Ingrediënten
  

  • 400 g limoncellocake mix BrandNewCake
  • 175 g roomboter op kamertemperatuur
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1/2 verse ananas in stukjes
  • 150 g crème chantilly mix BrandNewCake
  • 100 ml halfvolle melk
  • 50 g water
  • 50 g ananaslikeur
  • 8 tl limoncello
  • 1 el cacaonibs / chiazaad
  • 1 el ananas sprinkles

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht en bekleed een lage bakvorm van ongeveer 25 x 35 cm met bakpapier.
  • Klop de roomboter zacht en voeg de eieren en limoncellocake mix toe. Klop dit 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag.
  • Schep het beslag in de vorm en verdeel het gelijkmatig. Bak de cake in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
  • Maak de crème chantilly door de mix met de melk, het water en de ananaslikeur 3 minuten met een garde te kloppen tot een stevige room.
  • Zet 4 glazen klaar en steek 8 rondjes uit de cake die in de glazen passen. Leg onderin elk glas een plakje cake en besprenkel dit met een theelepel limoncello.
  • Verdeel er wat ananas over en schep er een royale laag crème chantilly op.
  • Dek weer af met een plak cake en besprenkel met 1 tl limoncello.
  • Bedek de cake met wat crème chantilly en decoreer de trifle met verse ananas en de cacaonibs en / of chiazaad en sprinkles.
  • Koel bewaren tot gebruik.
Trefwoord ananas, cake, crème chantilly, limoncello, trifle