Ga terug Email Link
mango ananas tartelettes

Mango ananas tartelettes

Een krokante bodem, romige frisse mango ananascurd en heerlijke meringue om het af te maken!
3 van 1 stem
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
rusttijd 1 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Tussendoortje
Porties 10 stuks

Equipment

  • suikerthermometer
  • 10 bakringen van 6 cm
  • mixer
  • spuitzak
  • staafmixer

Ingrediƫnten
  

Deeg

  • 120 gram bloem
  • 50 gram poedersuiker
  • 20 gram amandelmeel
  • mespunt zout
  • 75 gram koude roomboter in blokjes
  • 1 ei losgeklopt

Mango ananas curd

  • 4 eidooiers
  • 120 g verse ananas in stukjes
  • 120 g verse mango in stukjes + extra ter decoratie
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1/8 tl zout
  • 60 gram roomboter in blokjes

Meringue

  • 100 gram eiwit
  • snuf zout
  • 160 gram kristalsuiker
  • 45 gram water

Instructies
 

  • Meng de bloem met de poedersuiker, het amandelmeel en zout in een kom.
  • Wrijf de roomboter met je vingers door het bloemmengsel tot er een kruimelig deeg ontstaat.
  • Voeg een eetlepel ei bij het deeg en kneed alles tot een samenhangend geheel. Als het deeg erg plakkerig is, voeg je wat bloem toe, als het te droog is, voeg je wat ei toe.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
  • Kneed het deeg nog even goed door en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van ongeveer 3 mm.
  • Steek rondjes uit met een uitsteker en druk het voorzichtig in de bakring en tegen de randen aan en prik wat gaatjes in de bodem.
  • Zet de taartjes voor het bakken nog een half uur in de koelkast en verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Leg een stukje bakpapier in de vormpjes en vul met een blindbakvulling. Bak de taartjes op een met bakpapier beklede bakplaat 12 minuten, haal de steunvulling eruit en bak nog 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Ga verder met de mango ananas curd. Pureer de mango en de ananas en zeef dit.
  • Doe de eidooiers, de mango ananas puree, de suiker en het zout in een hittebestendige kom. Klop alles door elkaar.
  • Zet de kom op een pan met kokend water en zorg dat de kom het water niet raakt. Zet het vuur laag.
  • Laat de mango ananas curd al roerend indikken tot het de achterkant van een lepel bedekt of de temperatuur 80 graden is.
  • Haal de curd van het vuur en roer de roomboter er geleidelijk door. Laat afgedekt met vershoudfolie volledig afkoelen.
  • Schep de curd wanneer het afgekoeld is in de tartelettebodems.
  • Klop het eiwit met een snuf zout stijf met de mixer.
  • Breng het water met de suiker in een steelpan met dikke bodem aan de kook en laat het koken tot het een temperatuur heeft van 121 graden.
  • Giet, al mixend, in een dun straaltje de suikersiroop bij het eiwit.
  • Blijf kloppen tot de meringue afgekoeld is en stijve pieken vormt.
  • Doe het in een spuitzak met een stervormig spuitmondje of schep het gewoon op de tartelettes en maak er mooie pieken in met een lepel.
  • Decoreer de tartelettes met verse mango. Ik gebruikte een hartjes uitsteker voor een leuk effect.
Trefwoord ananas, lemon curd, mango, meringue, tartelette