Ga terug Email Link
pizza met venkel en gorgonzola

Pizza met venkel, gorgonzola en amandelen

Heerlijk zo'n goedbelegde pizza met venkel, gorgonzola en amandelen. Door hem zo heet mogelijk te bakken, wordt de bodem lekker krokant.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
rijstijd 5 uur
Totale tijd 5 uur 22 minuten
Gang Hoofdgerecht, Snack
Keuken Italiaans
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • basisrecept pizzadeeg
  • tomatensaus ik pureer gepelde tomaten uit blik en 1 blik is ruim voldoende voor 4 pizza’s
  • oregano
  • 1/2 bol mozzarella in stukjes
  • 1/2 venkel in dunne plakjes
  • 30 g gorgonzola
  • amandelen

Instructies
 

  • Maak het pizzadeeg zoals beschreven in het basisrecept. Voor 1 pizza gebruik je 1/4 van het deeg dus 200 gram ongeveer. Verdubbel de hoeveelheden naar wens afhankelijk van hoeveel pizza’s je wilt beleggen.
  • Verwarm de oven voor (inclusief bakplaat) op de pizzastand en zo heet mogelijk en vorm de pizzabodem met je handen op een met semolina bestrooid werkblad.
  • Bestrijk de bodem dun met tomatensaus en laat een rand van ongeveer 1 cm over aan de buitenkant. Bestrooi vervolgens met wat oregano en verdeel de mozzarella erover.
  • Beleg de pizza met de plakjes venkel, gorgonzola en amandelen en bak deze in 3 - 12 minuten gaar. Ik bak mijn pizza’s op 400 graden Celsius en dan zijn ze in 2 minuten gaar. In de oven bak ik ze op 275 graden (pizzastand) en dan zijn ze in ongeveer 8 minuten gaar.

Notities

Ik gebruik geen bloem om de pizza op het werkblad te vormen. Bloem verbrandt snel in de oven en is dus niet ideaal. Daarom gebruik ik semolina. Rijstbloem is een goed alternatief.
Trefwoord amandelen, gorgonzola, mozzarella, pizza, tomatensaus, venkel