Ciao!


Hi lieve reader,

Wat gaat de tijd toch snel. Het is alweer eind februari en dit is pas de eerste nieuwsbrief van 2023. Maar niet getreurd, het is een hele smakelijke! Deze bofkont vliegt namelijk over een paar dagen naar het zuidelijkste puntje van Italië voor een weekje met (hopelijk) zon en vooral lekker eten. Om in het Italiaanse thema te blijven, deel ik in deze nieuwsbrief mijn tips en recepten voor een heerlijke Italiaanse smulpartij.

Italië is echt mijn favoriete vakantieland. Ik voel me half Italiaanse sinds ik in Perugia heb gestudeerd na mijn studie in Nederland en de liefde voor het land én de keuken is alleen maar groter geworden. Mijn oud huisgenoot woont met zijn gezin in de regio Salento in de provincie Puglia en die gaan we opzoeken. Het is steeds weer als thuiskomen, niet in de laatste plaats door de verrukkelijke gerechten die ze met ons delen. Heerlijke pasta's, verse ingrediënten, lokale producten en gerechten die uitblinken in eenvoud en bomvol smaak zitten. Optimaal genieten!

Geniet jij net zo van Italiaans eten als ik? Dan kun je volop watertanden van deze nieuwsbrief met pizzarecepten, het recept voor klassieke tiramisu en de lekkerste pasta's! Buon appetito!

Liefs, Debbie

De Italiaanse keuken

Dé Italiaanse keuken bestaat niet. Het is een groot land en per streek zijn de gerechten, smaken en invloeden verschillend. Zo vind je in het Noorden wat zwaardere gerechten zoals polenta (maismeel) en gnocchi van aardappel. In het Zuiden zijn de smaken weer heel anders met veel tomaat, courgette en peulvruchten in gerechten. Dat maakt het bezoeken van Italië mede zo leuk. Je kunt je dagen helemaal vullen met het ontdekken van de lokale keuken.

Mijn favorieten uit Puglia zijn: panzerotti Pugliesi, pasticiotti (zandgebak met banketbakkersroom) en orecchiette met cime di rape (een pastasoort in de vorm van oortjes met een typische groente). Hier thuis komt er ook regelmatig een Italiaans gerecht op tafel. Vaak traditioneel, maar ook regelmatig met een twist. We bakken bijna wekelijks pizza in de houtoven en dat gaat nooit vervelen. Menig bezoeker van mijn blog is fan van het basisrecept voor pizzadeeg en gebruikt dat regelmatig. Het is ook echt een foolproof recept. Probeer het zelf maar eens.

Pizza party!

Pizza kan altijd! Het leukste vind ik om meerdere smaken te maken en die met elkaar te delen. Zoveel mogelijk proeven is geweldig en zo heb je je eigen pizza party met lekker veel interactie en gezellig samen smullen. Nog een extra tip: beleg je pizza niet te royaal, de bodem scheurt dan sneller en hij blijft te nat.

Pasta voor elke dag

Nooit meer pasta of nooit meer pizza? Ik zou niet kunnen kiezen :-) Wat dat betreft hou ik helemaal van de Italiaanse keuken waar ze vaak 2 keer per dag warm eten. Heerlijk! En pastagerechten, ik hou ervan! De keuze is reuze en wist je dat elke vorm pasta bij een bepaalde soort saus hoort! Dit heeft te maken met hoe de saus aan de vorm van de pasta blijft hangen. Hoe fijner de saus, hoe fijner de pasta, dus spaghetti met een citroensaus. En een holle vorm is weer geschikt voor dikke sauzen zoals ragu.

Dolci

De Italianen zijn dol op zoetigheid! Van gebak tot desserts en natuurlijk het verrukkelijke ijs! Ik ben ook gek op alle dolci uit de Italiaanse keuken en je vindt er natuurlijk ook aardig wat terug op de blog. Ik ben benieuwd welke jij als eerste gaat maken!

Hoe maak je zelf klassieke tiramisu?

Hoe maak je zelf klassieke tiramisu
Hoe maak je zelf klassieke tiramisu? Met slechts 5 ingrediënten zet jij dit verrukkelijke, klassieke Italiaanse dessert op tafel.

Meer lezen

Brutti ma buoni: glutenvrije hazelnootkoekjes met 3 ingrediënten

Brutti ma buoni- glutenvrije hazelnootkoekjes met 3 ingrediënten
Brutti ma buoni: glutenvrije hazelnootkoekjes met 3 ingrediënten. Maak dit typisch Italiaanse koekje die niet mooi maar wel lekker zijn!

Meer lezen

Amaretto panna cotta met gekarameliseerde peer en amaretti

amaretto panna cotta met gekarameliseerde peer en amaretti
Wil jij zonder al teveel moeite een kerstwaardig dessert neerzetten? Maak dan deze Amaretto panna cotta met gekarameliseerde peer en amaretti

Meer lezen

Amaretti (amarettikoekjes)

amaretti (amarettikoekjes)
Heerlijke brosse amaretti (amarettikoekjes) uit het kookboek Dolci, een onderdeel van de Zilveren Lepel serie

Meer lezen
facebook instagram pinterest website 
Email Marketing Powered by MailPoet