Zomerse salade met kip en mango

Zomerse salade met kip en mango

Tropische temperaturen

Wat hebben alle mensen die dit jaar in Nederland blijven voor de vakantie een geluk met het weer! Je zou je toch zo in Spanje wanen met deze tropische temperaturen, heerlijk! Gewoon je ritme aanpassen, op het heetst van de dag binnen blijven en waar je maar kunt lekker wat verkoeling opzoeken. Wij houden bijvoorbeeld enorm van het strand! Deze zomervakantie gaan we nog wel richting Frankrijk maar hier vind ik het ook fijn met dat mooie weer! Ook mijn eten pas ik erop aan. Je hebt automatisch toch meer trek in frisse dingen. Deze zomerse salade met kip en mango is echt perfect voor een warme zomeravond!

zomerse salade met kip en mango

Ook gek op paprika? Probeer dan ook eens een van mijn andere recepten met paprika zoals de Spaghetti met paprikasaus en feta en de Gevulde puntpaprika. Ook heerlijk als hapje is de Paprika hummus!

Ingrediënten en bereidingswijze zomerse salade met kip en mango

  • 1 oranje paprika
  • 1 mango
  • 125 gram taugé
  • 1 komkommer
  • 150 gram rucola melange
  • 3 eetlepels mangochutney
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van 1/2 tot een hele citroen
  • 400 gram kipfilet
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1/2 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • verse koriander
  • een handvol pinda’s
  • gebakken uitjes
  • peper en zout
  1. Snijd de kipfilet in smalle reepjes en meng deze in een kom met de sojasaus, chilisaus en sesamolie. Laat dit minimaal een half uur afgedekt marineren in de koelkast.
  2. Schil de mango en snijd deze in blokjes.
  3. Snijd de oranje paprika in reepjes en de komkommer (zonder zaadlijst) in stukjes.
  4. Klop een dressing van de olijfolie, mangochutney en citroensap en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  5. Verhit vervolgens een grillpan op hoog vuur en bak de kip rondom goudbruin en gaar.
  6. Doe de rucola melange in een grote schaal en schep deze om met de paprika, taugé, mango en komkommer.
  7. Schep de gegrilde kip erop en verdeel de dressing erover.
  8. Maak tenslotte deze zomerse salade met kip en mango af met wat verse koriander, gehakte pinda’s en wat gebakken uitjes.

Ga jij deze zomerse salade met kip en mango maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van enkele producten uit de Foodybox die ik toegestuurd heb gekregen. Ik gebruikte de oranje paprika, de Inproba Chilli Sauce Sweet 50% minder suiker en Geeta’s Premium Mango Chutney. Lees hier mijn volledige disclaimer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.