Ga terug Email Link
cakerol met frambozenjam

Cakerol met frambozenjam

Bereidingstijd 40 minuten
Gang gebak
Porties 8 personen

Equipment

  • 1 bakplaat
  • bakpapier
  • vershoudfolie
  • mixer

Ingrediënten
  

  • 100 gram bloem
  • 100 gram fijne kristalsuiker + 2 eetlepels extra
  • 4 eieren
  • 40 gram roomboter gesmolten + extra om in te vetten
  • snufje zout
  • 200 gram frambozenjam
  • 100 gram slagroom
  • 100 gram mascarpone
  • poedersuiker om te bestrooien
  • frambozen om te garneren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Vet het bakpapier goed in.
  • Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker luchtig en schuimig.
  • Voeg de gesmolten boter en de gezeefde bloem toe. Meng dit er voorzichtig door zodat het luchtig blijft.
  • Klop de eiwitten met een snuf zout stijf en spatel dit voorzichtig door het eidooiermengsel.
  • Spreid het mengsel uit over de bakplaat tot je een rechthoek van 25 x 35 cm hebt. Bak de cake in 8 minuten gaar en goudbruin.
  • Leg alvast een vel vershoudfolie op je schone werkblad. Haal de cake uit de oven en leg hem omgekeerd op het folie. Het bakpapier zit dus bovenop.
  • Verwijder voorzichtig het bakpapier en rol de cake met behulp van het plasticfolie op. Laat het opgerold afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker en klop de laatste minuut de mascarpone erdoor.
  • Rol de cake voorzichtig open, bestrijk met de frambozenjam en het mascarpone slagroom mengsel.
  • Rol voorzichtig weer op. Snijd de randen bij en bestrooi met poedersuiker. Garneer met frambozen.
Trefwoord cake, frambozen