Ga terug Email Link
pastinaak spinaziesoep

Pastinaak spinaziesoep

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 28 min
Gang lunch, voorgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingrediƫnten
  

  • 3 pastinaken geschild en in stukjes
  • 1 stengel bleekselderij in stukjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 gram spinazie
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 el zonnebloem- en pompoenpitten
  • olijfolie
  • grof zeezout en vers gemalen peper

Instructies
 

  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit hierin de pastinaak, bleekselderij en ui. Bak dit even aan en laat dan op laag vuur 5 minuten fruiten.
  • Voeg de spinazie toe en bak even mee. Voeg de bouillon ook toe en breng aan de kook.
  • Laat de soep zo'n 20 minuten doorkoken tot de pastinaak zacht is.
  • Rooster ondertussen de pittenmix goudbruin in een koekenpan met wat olijfolie en grof zeezout.
  • Pureer de soep, breng naar wens op smaak met zout en peper en serveer met de pittenmix.
Trefwoord pastinaak, soep, spinazie