Ga terug Email Link
tompouce taart maken

Tompouce taart maken

Bereidingstijd 45 minuten
koeltijd 1 uur
Gang gebak
Porties 10 personen

Equipment

  • spuitzakken
  • kartelmondje

Ingrediënten
  

  • 2 verpakkingen bladerdeeg Tante Fanny1 losgeklopt ei
  • 350 milliliter melk
  • 1/2 vanillestokje
  • 100 gram suiker
  • 35 gram custardpoeder
  • 500 gram slagroom
  • 3,50 gelatine blaadjes
  • 1 zakje Dr. Oetker glazuur witroze kleurstof
  • naar wens: frambozen of aarbeienjam

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Snijd met behulp van een bakring of bord 2 ronde cirkels uit het bladerdeeg.
  • Leg beide cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd 1 van de cirkels in 10 driehoeken. Leg de driehoeken met tussenruimte op de bakplaat.
  • Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en bestrijk met losgeklopt ei. Bak het bladerdeeg in 20 minuten goudbruin en knapperig.
  • Als het deeg tijdens het bakken teveel omhoog komt, druk het dan voorzichtig wat platter met een theedoek (kijk uit voor je handen). Laat het bladerdeeg afkoelen.
  • Start nu met de zwitserse room. Week de gelatine minstens 10 minuten in een bak met koud water. Meng vanille, 35 gram suiker en melk door elkaar.
  • Doe het custardpoeder in een schaaltje en schenk een scheutje melk er bij. Klop goed door tot een egaal papje.
  • Breng de melk, vanille en suiker aan de kook.
  • Schenk een beetje warme melk bij het custardpapje, klop even door en schenk terug in de pan. Breng weer aan de kook en laat het kort pruttelen tot het ingedikt is.
  • Stort de banketbakkersroom op een plaat en dek af met plasticfolie. Laat volledig afkoelen. Dit kan in de koelkast.
  • Klop 250 gram slagroom met 20 gram suiker stijf. Spatel de slagroom door de banketbakkersroom.
  • Knijp de gelatine uit en smelt met aanhangend water in een pannetje op laag vuur. Roer de gelatine door de Zwitserse room.  Zet afgedekt 10 minuten in de koelkast.
  • Klop de resterende slagroom stijf met 45 gram suiker.
  • Meng de inhoud van het zakje glazuur met enkele druppels kleurstof tot je de gewenste kleur hebt. Breng het glazuur zo netjes mogelijk aan op de bladerdeegdriehoeken. Laat even opstijven.
  • Pak nu de bladerdeegcirkel. Bestrijk naar wens met wat jam.
  • Verdeel vervolgens netjes de Zwitserse room erover. Dit gaat het beste met een spuitzak waarmee je grote cirkels spuit. Je begint aan de buitenkant. Maak de zijkanten glad met een (palet) mes dat je warm maakt onder de warme kraan.
  • Doe de stijfgeslagen slagroom in een spuitzak met kartelmondje en spuit 10 grote toeven op de rand van de taart. Hier komen de driehoeken op te liggen.
  • Leg de bladerdeegdriehoeken hier als een molen op. Decoreer de tompoucen taart met de resterende slagroom.