Ga terug Email Link
LAUWWARME KRIELTJES DOPERWTENSALADE

Lauwwarme krieltjes doperwtensalade

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 500 gram krielaardappelen
  • 300 gram doperwten diepvries
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een halve citroen + extra
  • 3 eetlepels olijfoliepeper en zout
  • 2 takjes verse munt
  • 3 takjes verse peterselie
  • 10 blaadjes basilicum
  • extra: crème fraiche

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Was de aardappelen en halveer ze. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrooi ze met 1 eetlepel olijfolie en zeezout en hussel goed door elkaar. Bak ze in 30 minuten goudbruin en laat enigzins afkoelen.
  • Start 5 minuten voordat de aardappels klaar zijn met de rest van de salade. Verhit een koekenpan op hoog vuur.
  • Doe er 1 eetlepel olie in en roerbak de doperwten.
  • Voeg de geperste knoflook toe en bak kort mee.
  • Blus af met het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de kruiden fijn. Doe de doperwten met de kruiden in een grote kom. Schep de aardappelen erdoor.
  • Breng nog op smaak met wat peper en zout, schep er nog een eetlepel olijfolie door en eventueel wat citroensap.
  • Serveer met wat crème fraîche.
Trefwoord salade